USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.50 10.65

У Тель-Авіві біля синагоги стався вибух. ХАМАС та «Ісламський джихад» взяли відповідальність на себе

Сьогодні 10:34
Напередодні ввечері в ізраїльському Тель-Авіві стався вибух поблизу синагоги. Через це загинув чоловік, який ніс бомбу, а перехожий отримав поранення.

Ізраїльські поліція та служба безпеки Шин-Бет назвали інцидент терактом. Відповідальність за вибух на себе взяли ісламістські угруповання ХАМАС та «Ісламський джихад», повідомляє Бабель з посиланням на Reuters.

Офіційний представник ізраїльського уряду Девід Менсер заявив, що чоловік мав із собою рюкзак, наповнений вибухівкою, яка здетонувала, перш ніж він встиг дістатися більш густонаселеного району.
Читати ще: «Хезболла» заявила про масовану ракетну атаку на Ізраїль

У спільній заяві два палестинських терористичних угруповання заявили, що вони далі будуть проводити «мученицькі операції» в Ізраїлі, поки «триває окупаційна різанина та політика, що призводить до вбивств». Це був натяк на вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії 31 липня в Тегерані. Іран звинувачує Ізраїль у смерті Ханії. Ізраїль не підтверджував і не спростовував своєї причетності до його вбивства.

Вибух у Тель-Авіві стався приблизно за годину після того, як туди прибув державний секретар США Ентоні Блінкен у надії домогтися припинення вогню в Газі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus