USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

У світі знижуються ціни на продукти, але вони все ще високі для внутрішнього споживача, – МВФ

13 Квітня 2023 00:54
Ціни на продовольство після різкого підвищення торік в умовах війни РФ проти України і на тлі наслідків пандемії знижуються на світових ринках. Проте залишаються високими для внутрішнього споживача.

Такі висновки містяться в огляді МВФ «Бюджетний вісник», який презентував директор фінансового департаменту МВФ Віктор Гаспар, передає Укрінформ.

«Війна в Україні посилила ціновий тиск на світових ринках продовольчих товарів в умовах й без того стрімкого зростання цін на товари та різкого зростання інфляції через відновлення попиту та збої в ланцюжках поставок», – зауважили в МВФ.

Попри те, що світові ціни на продукти впали порівняно з піковими рівнями середини 2022 року, «внутрішні ціни продовжують зростати, а ризики для виробництва продуктів харчування надалі загрожуватимуть стабільності цін на продовольство в 2023 році», йдеться у звіті.

При цьому зазначається, що в умовах продовження війни відчуватиметься негативний вплив на виробництво зернових та надмірно високі витрати на добрива.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus