USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

У світі здорожчає найпопулярніший фрукт: яка причина

14 Березня 2024 22:22
Кліматична криза Землі матиме неприємний наслідок – найпопулярніший і найбільш експортований тропічний фрукт у світі банан значно здорожчає.

Про це повідомляє ТСН.

Зі слів професора Дена Беббера з Ексетерського університету, більшість споживачів, найімовірніше, не помітять цього.

Річ у тім, що ланцюжок постачання дійсно коливається, але більшість країн непогано дають раду з пом’якшенням побічних ефектів. Наприклад, центри дозрівання можуть прискорювати або сповільнювати швидкість дозрівання фруктів після прибуття, що допомагає пом’якшити перебої у постачанні.

Водночас він заявляє, що кліматична криза являє собою «величезну загрозу для бананового сектора».

Банани чутливі до суворих погодних умов, що впливають на виробництво, проте вони також чутливі і до підвищення температури, яка в деяких місцях може буквально знищити врожай. Крім того, підвищення середньої глобальної температури Землі також сприяє поширенню хвороб.

Читати ще: Чому в Україні дорожчають овочі: пояснення експерта

Найбільше занепокоєння викликає Fusarium Wilt TR4, грибкова інфекція, яка перемістилася з Австралії та Азії до Африки, а тепер і до Південної Америки. Проблема полягає в тому, що в разі зараження плантації, гинуть усі бананові дерева.

Крім того, виробники стикаються з тиском з боку цін на добрива, енергію і транспорт, що зростають, а також нестачею робочої сили. На все це накладаються проблеми, пов’язані з кліматичною кризою Землі. У результаті вчені попереджають, що в найближчому майбутньому на світ чекає неймовірне зростання цін на один із найпопулярніших тропічних фруктів на планеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus