USD 41.30 41.65
  • USD 41.30 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

У Сумах ввели комендантську годину для дітей

15 Липня 2021 15:19
Сумська міськрада ввела комендантську годину для дітей та підлітків – тепер їм заборонено знаходитися поза домом з 22:00 до 06:00 без присутності одного з батьків.

Про це повідомляє пресслужба міськради 15 липня.

«Забороняється перебування в закладах, в яких здійснюється діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування, на вулицях та інших громадських місцях Сумської міської територіальної громади дітей у віці до 16 років з 22:00 до 06:00 без присутності одного з батьків або іншого законного представника дитини, або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність», – сказано в повідомленні.

Як стверджує місцева влада, рішення продиктоване профілактикою правопорушень серед дітей та молоді, попередженням криміногенної обстановки в підлітковому середовищі на території міста, вчинення протиправних дій дітьми, поширення проявів вживання неповнолітніми алкогольних і слабоалкогольних напоїв, продажу підліткам спиртних напоїв і втягнення їх у пияцтво.

Власники розважальних закладів або закладів громадського харчування і уповноважені ними особи в нічні години можуть вимагати у відвідувачів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку.
«Рішення продиктоване турботою про здоров’я та безпеку дітей. Йдеться про заборону перебування в певних місцях увечері і вночі без супроводу дорослих», – заявив мер Олександр Лисенко.

За виконанням обмежень стежитимуть Управління освіти і науки міськради, Центр соціальних служб, міського відділу торгівлі, побуту і захисту прав споживачів, а також поліція – вони повинні забезпечити проведення спільних рейдів раз у квартал. Якщо буде виявлено порушення, батьків або осіб, які їх замінюють, притягатимуть до адміністративної відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 15 Липня 2021 15:37
Караул, діктатура. Дєцко хоче погулять, випить і нюхнути, як можна забороняти?!
123 Показати IP 15 Липня 2021 16:04
Правильно. Заліпати в смартфонах можна і сидячи вдома
Оксана Показати IP 15 Липня 2021 17:54
Ура!!! Якщо батьки не можуть втримати дитину вдома, то влада подбала. Мудре рішення. Так би по всій Україні.
Анонім Показати IP 16 Липня 2021 21:53
Вікно не відкриєш у дворі багатоповерхівки. Верещать до пізньої ночі ті діти. А придуркуватим батькам все одно де їхня дитина вештається.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus