USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

У столиці суддя чекав на прихід «руского міра». Його викрили, але затримати не можуть

14 Вересня 2022 16:52
За матеріалами Служби безпеки повідомлено про підозру судді Північного апеляційного господарського суду, який, будучи у Києві, очікував захоплення України росіянами.

Спецслужба зібрала вичерпну доказову базу: зловмисник виправдовував звірства окупантів, зневажливо говорив про українських захисників і підбурював знайомих до співпраці з ворогом. Про це інформує СБУ.

Така позиція є грубим порушенням «Присяги судді», що уповноважує особу, яка її склала, здійснювати правосуддя від імені України, працюючи для реалізації верховенства права на благо всього народу.

Наразі судді повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою); ч. 4 ст. 27 та ч. 7 ст. 111-1 (підбурювання до колабораційної діяльності, зокрема до добровільного зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території).
Читати ще: «Росія вас кине завжди»: Золкін розповів про те, як карають в Україні колаборантів

У ході слідчо-оперативних дій СБУ встановила, що цей посадовець:

- визнає правомірними дії рф щодо вторгнення на територію України;

- заперечує факти руйнування окупантами об’єктів цивільної та критичної інфраструктури, мародерства, незаконного затримання місцевих мешканців, примусового їх утримання та застосування до них тортур;

- не приховує ненависті до Сил оборони України та до патріотично налаштованих громадян;

- проявляє нетерпимість до української влади та засуджує дії Президента України з оборони держави.
У розпорядженні СБУ є записи телефонних розмов судді з членами його сім’ї, родичами та близькими друзями. Вони є документальним підтвердженням антиукраїнських позицій фігуранта.

Водночас через відсутність законодавчого врегулювання функціонування Вищої ради правосуддя (ВРП) затримати цього зловмисника неможливо навіть після оголошення підозри. Тому що ВРП – це єдиний орган, уповноважений надати дозвіл на затримання суддів.

СБУ сподівається, що найближчим часом членів ВРП буде обрано і цей орган повною мірою розпочне роботу та разом з іншими уповноваженими структурами працюватиме на очищення судової гілки влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
додік Показати IP 14 Вересня 2022 17:28
Та у нас 90 % таких суддів...
дідо Показати IP 14 Вересня 2022 17:43
lде закон про колаборантів ?
Накінець Показати IP 14 Вересня 2022 23:55
А на що дивилася і що слухала останні 30років служба безпеки України?
Nestorkalitka Показати IP 15 Вересня 2022 13:23
Дебільна влада.
Ага Показати IP 16 Вересня 2022 07:44
Так злили б дані цього колоборанта. Для простих людей хоч ти з мандатом хоч без мандату м'ясо є м'ясо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus