USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.62 10.85

У США затримали росіянина, який незаконно постачав у РФ компоненти для дронів

Сьогодні 12:56
У штаті Флорида (США) 16 вересня заарештували 44-річного росіянина Дениса Постового. Його звинувачують у порушенні експортних обмежень США, відмиванні грошей та незаконному постачанні до РФ мікроелектронних компонентів, зокрема військового призначення.

Про це повідомило Міністерство юстиції США, передає Бабель.

Таке технічне оснащення використовують в безпілотних літальних апаратах (БПЛА або дронах). Прокурор США Грейс зазначив, що воно могло б посилити військові спроможності РФ проти України.

Слідство встановило, що після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, з лютого 2022 року, фігурант справи закуповував у США мікроелектронні компоненти військового призначення та без необхідних ліцензій від Міністерства торгівлі США, тобто незаконно, експортував їх до Росії.

Читати ще: Скандал у Вашингтоні: американські компанії озброювали Путіна

Постовий закуповував потрібне оснащення через фірми, якими він володіє або керує в Росії та Гонконгу, зокрема WowCube HK Limited, JST Group Hong Kong, Jove HK Limited і Vector Group. Так він приховував кінцевий пункт призначення – у документах не вказував дані про РФ, а постачав мікроелектронні компоненти через проміжні пункти призначення у Гонконгу, Швейцарії та інших країнах.

Читати ще: Компанії з Молдови продали до РФ запчастини для літаків на 15 млн доларів, – ЗМІ

Щоб купити мікроелектроніку в американських постачальників, його компанії переказували кошти через банківські рахунки в Гонконгу, Росії та інших країнах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus