USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 41.85
  • PLN 10.50 10.65

У США заарештували аналітика розвідки, який продавав секретні документи Китаю

8 Березня 2024 12:24
У США заарештували аналітика розвідки Корбейна Шульца. Його звинувачують у переданні Китаю секретних документів, за які він отримав $42 тисячі.

Про це повідомило Міністерство юстиції США, передає Бабель.

Сержанта Корбейна Шульца звинуватили за шістьма пунктами у змові з метою отримання і розголошення військової оборонної інформації та підкупі державного службовця. Слідство стверджує, що він мав надсекретний допуск до безпеки Штатів і збирав секретну військову інформацію.

За версією слідства, Шульц вступив у змову з іноземцем, якого називають «Змовником А», у червні 2022 року. Інформація, яку він передав змовнику, стосувалася систем HIMARS, гіперзвукового обладнання і дослідження майбутніх розробок збройних сил США. Також Шульца просили передати потенційний план дій Штатів у разі військового нападу на Тайвань.

Читати ще: У США ексвійськового судитимуть за передачу секретів про війну в Україні через сайт знайомств

Шульц також надіслав три документи, які порушували Закон про контроль за експортом зброї (AECA). Вони включали тактичні прийоми військово-повітряних сил США для вертольота HH-60W, винищувача F22-A та посібник з тактичних прийомів і процедур ВПС для міжконтинентальних балістичних ракет.

Протягом усього періоду змови «Змовник А» казав Шульцу, що живе в Гонконзі та працює в геополітичній консалтинговій фірмі, яка розташована за кордоном. Загалом Шульц отримав щонайменше 14 платежів на суму $42 тисячі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus