USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

У США виділять ще $200 млн для України. Розповіли, на що саме

12 Січня 2022 11:49
США схвалили додаткову оборонну підтримку для України в розмірі 200 мільйонів доларів. У її межах країні нададуть радіолокаційні системи та морське обладнання.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на Politico.

Деталі про те, що буде у допомозі Україні від США, видання повідомляє з посиланням на декілька власних джерел як в американському, та і в українському урядах.

Пакет підтримки у розмірі 200 мільйонів доларів затвердили в межах повноважень президента США Джо Байдена на списання грошей, за якими він може надати допомогу країні, яка перебуває в небезпеці.

У межах цих грошей Україні нададуть стрілецьку зброю і боєприпаси, радіолокаційні системи та обладнання для кораблів.

Аби ухвалити відповідне рішення лідер США має доручити держсекретарю і міністру оборони виділити із запасів Пентагону певну допомогу. Після цього Конгрес повідомляють, що «непередбачена надзвичайна ситуація потребує негайної військової допомоги».

Однак кілька співробітників Конгресу розповіли виданню, що не знали про рішення надати Києву додаткову підтримку. А почули про це лише під час нещодавнього таємного брифінгу.

Водночас радник Володимира Зеленського на умовах анонімності розповів виданню, що Україну «на найвищому рівні» проінформували про майбутню допомогу ще минулого місяця.

«З огляду на те, що розвідка США припускає, що Росія може розпочати вторгнення, ця допомога дозволила б Україні завдати додаткових збитків Росії, але істотно не змінила б результату», – зазначив український посадовець.

За інформацією видання, наразі зброя з пакета допомоги на 200 мільйонів доларів ще не надійшла до України. Крім того, наразі невідомі і терміни перших поставок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
К.лучанин Показати IP 12 Січня 2022 12:43
А що, Україна стала 51штатом США? Україні треба самій виготовляти зброю та інше оснащення. ВПК США лише заробляє на цьому . На війні заробляють
лучанин Показати IP 12 Січня 2022 13:07
ото нехай 73% і віддають
Скептик Показати IP 12 Січня 2022 17:22
Що значить *виділили*? Подарували, дали, позичили, під відсотки вділили? Вішають лапшу дурням на вуха, що добрі дяді нам *виділили*.
Степан (Крымчанин) Показати IP 12 Січня 2022 18:05
Ключевой тезис-"...розвідка США припускає, що Росія може розпочати вторгнення, ця допомога дозволила б Україні завдати додаткових збитків Росії". Во первых обращает внимание предположительный характер утверждения о "нападении". Во вторых чётка определена цель этой помощи -дополнительные убытки России.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus