USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

У США влаштували протести після програшу Трампа на виборах

8 Листопада 2020 16:36
У США прихильники чинного президента Дональда Трампа почали акції протесту після повідомлень про перемогу на виборах демократа Джо Байдена. У Вісконсині активісти- афроамериканці навіть побилися з тими, хто підтримує демократа.

Про це інформує Obozrevatel.

Найбільші мітинги 7 листопада також пройшли в Джорджії, Мічигані й Орегоні. Як повідомляє USA Today, прихильники республіканця заявляють про «крадіжку голосів».

Так, в Атланті штату Джорджія до тисячі американців, які підтримують нинішнього главу країни, зібралися біля будівлі, де засідають місцеві законодавчі збори. Вони скандували: «Це ще не кінець!» і звинувачували ЗМІ в фальсифікаціях.

У Мічигані з прихильниками Трампа зіткнулися декілька десятків активістів, які підтримують Байдена. Вони закликали опонентів прийняти результати. Ті ж наполягали на законних виборах.

Водночас у Фініксі штату Арізона не менше тисячі громадян прийшли до центру, де опрацьовували бюлетені. Мітингувальники закликали не вважати президентські вибори в країні завершеними, а також висловлювали впевненість у перемозі республіканця.

Дві групи протестувальників зіткнулися і в Лансінгу (штат Мічиган). Серед них були ті, хто підтримує Дональда Трампа, а також учасники руху «Життя темношкірих мають значення». Люди спершу штовхали одне одного і кричали, але пізніше напруженість спала.

А ось у Сакраменто штату Каліфорнія зустріч прихильників Трампа і Байдена завершилася бійкою. Хоча, за даними правоохоронців, серйозно ніхто не постраждав.

У столиці штату Вісконсин місті Медісон пройшли зіткнення активістів Black Lives Matter із прихильниками демократа, який переміг у президентських перегонах. На одній площі там проходила акція на підтримку BLM. На опублікованих у соцмережах записах видно, що люди танцювали під реп і махали предметом, що імітує відрізану голову президента США Дональда Трампа. Тут же святкували перемогу Байдена його прихильники. І в якийсь момент темношкірий чоловік напав на одного з них.

Не обійшлося без штовханини і в Салемі, що в Орегоні. Аналогічні акції проходять в Олбані (штат Нью-Йорк) і Колумбії (штат Південна Кароліна). Інформації про випадки масових заворушень під час протестів у країні немає.

Водночас у багатьох містах США святкують перемогу на президентських виборах Джозефа Байдена. Це, зокрема, жителі Філадельфії (штат Пенсильванія), Чикаго (штат Іллінойс) і Нью-Йорка (штат Нью-Йорк).
Як повідомлялося, у низці штатів США після завершення виборів президента 3 листопада спалахнули масові протести і заворушення з погромами на вулицях. Вони охопили такі міста, як Портленд, Нью-Йорк, Фенікс, Лас-Вегас, Денвер, Міннеаполіс, Чикаго, Філадельфія і Балтімор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Looks Показати IP 8 Листопада 2020 19:31
parts of american voters do not understud what mine socialism...
МирДружбаЖувачка до Looks Показати IP 8 Листопада 2020 23:03
Друже, розмовляй українською або російською, "вааабще нічаво ніпанятна".
клоун до МирДружбаЖувачка Показати IP 9 Листопада 2020 09:17
ЖУВАЧКА пише людина, яка просить розмовляти українською...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus