USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

У США в зоопарку народилося рідкісне жирафеня без плям

24 Серпня 2023 00:20
У сімейному зоопарку американського штату Теннессі народилася рідкісна жирафа без плям. Це перша відома тварина без характерних візерунків за понад пів століття.

Про новину повідомили на сайті зоопарку, передає Суспільне.

Директор звіринцю Девід Брайт написав, що народилася самка гарного суцільно-коричневого кольору без будь-яких характерних візерунків копитних ссавців, які допомагають їм замаскуватися.

За словами Брайта, це перша відома жирафа, яка народився без будь-яких плям, з 1972 року. Тоді така тваринка народилася у Японії. До цього були відомі лише два приклади жираф без візерунків.

Самка народилася 31 липня в сімейному зоопарку Brights Zoo в Лаймстоуні – невеликому містечку на північному сході Теннессі. Жирафа перебуває під опікою своєї уважної матері та експертного персоналу зоопарку.

Девід Брайт заявив, що опублікував відомості про рідкісну жирафу, щоб підвищити обізнаність про популяцію та зусилля щодо збереження їх у світі.

«Зазвичай ми не публікуємо фото малюків у зоопарку, але враховуючи таку унікальну ситуацію, ми знали, що це приверне багато уваги до жираф», – написав Брайт.

Читати ще: У США горила Саллі, яку вважали самцем, народила малюка

Чисельність тварин у дикій природі невпинно зменшується. Засновник зоопарку Тоні Брайт зазначив, що за останні три десятиліття значну кількість диких жирафів було знищено.

За даними Фонду збереження жираф, у 1980-х роках в Африці було близько 155 тисяч цих тварин порівняно зі 117 тисячами станом на тепер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus