USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.58

У США в авіакатастрофі загинув астронавт, який першим облетів Місяць

8 Червня 2024 14:41
Член екіпажу американської місії Аполон-8, який першим здійснив обліт Місяця в 1968 році, астронавт NASA Вільям Андерс загинув у авіакатастрофі в штаті Вашингтон у віці 90 років.

Про це повідомив у п’ятницю син астронавта Грегорі Андерс, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«Мій тато загинув у авіакатастрофі на островах Сан-Хуан», – сказав Андерс у телеефірі.

Пізніше офіс шерифа округу Сан-Хуан повідомив у пресрелізі, що літак впав біля узбережжя острова Джонс. За його словами, диспетчерський центр отримав повідомлення про те, що літак старої моделі летів з півночі на південь, а потім упав у воду поблизу північного краю острова Джонс і затонув.
Читати ще: На Місяці виявили два раніше невідомі мінерали, яких немає на Землі

Водолазна команда прибула на місце події і проводить пошуки.
Вільям Андерс народився 17 жовтня 1933 року в Гонконзі. Він закінчив Військово-морську академію Сполучених Штатів у 1955 році. Після цього був призначений у ВПС США. Служив пілотом винищувача в ескадрильях перехоплення командування ППО в Каліфорнії та Ісландії.

У 1964 році Вільям Андерс був обраний астронавтом NASA і служив резервним пілотом для місії Gemini 11 у 1966 році. Він разом з двома іншими астронавтами був у складі екіпажу Аполон-8 під час історичної подорожі навколо Місяця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus