USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

У США тестують вакцину проти коронавірусу в капсулах

9 Квітня 2021 15:38
У США тестують вакцину від коронавірусу у вигляді капсули. Відповідні дослідження проводяться в інституті Чан Сун-Шіонг в Ель-Сегундо в штаті Каліфорнія.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на CBS.

Зазначається, що оральна вакцина є частиною експериментального протоколу, яка тестується на здорових добровольцях. Оскільки досі невідомо, чи можуть одні таблетки запобігти передачі вірусу, дослідники тестують чотири різних підходи.

Наприклад, деяким учасникам роблять ін’єкцію, деяким – ні. Іншим добровольцям вводять одну дозу вакцини і двічі дають таблетки.

Препарат має вигляд капсули, і це не єдина відмінність цієї вакцини від інших. У той час як наявні вакцини допомагають створювати антитіла до білка-шипа на поверхні коронавірусу, Т-клітинна вакцина ImmunityBio націлена на ядро вірусу – частину, яка, за словами вчених, менше схильна до мутацій.

«Цінність цього в тому, що ми генеруємо Т-клітини-вбивці», – сказав засновник і виконавчий голова ImmunityBio доктор Патрік Сун-Шіонг, ідейний натхненник створення вакцини.

Дослідники припускають, що вони можуть створити довготривалий захист від вірусу, генеруючи як Т-клітини-вбивці, так і антитіла.

На думку Сун-Шіонга, є підстави для оптимізму щодо довготривалого захисту, хоча вакцина-кандидат все ще на експериментальній стадії, а її безпеку та ефективність ще потрібно довести.

«Ми знаємо з попереднього досвіду з SARS-CоV-1 в 2003 році, що в інфікованих потім з’явилися Т-клітини, які зберігалися протягом 17 років», – сказав він.

Що стосується прийому вакцини, справа не тільки в тому, щоб уникнути уколу. Сун-Шіонг вважає, що комбінація цих двох чинників може бути ключем.

«Уколом ми сподіваємося розвинути Т-клітини у всьому вашому тілі. І при пероральному застосуванні ми захищаємо слизові оболонки, кишечник та, сподіваємося, ніс і рот, тому що саме так потрапляє вірус (в організм – ред.). Він не потрапляє через вашу кров», – каже Сун-Шіонг.

У дослідженні беруть участь здорові дорослі віком до 55 років, які не хворіли на COVID-19.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus