USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

У США та Канаді вирують лісові пожежі, тисячі людей залишили домівки

Сьогодні 20:01
Лісові пожежі, які охопили частину Канади і США, змусили тисячі людей залишити домівки.

Про це повідомляє Sky News, передає Укрінформ.

Зокрема в канадській провінції Альберті вирує близько 176 лісових пожеж, 50 з яких вийшли з-під контролю, у місті Джаспер пожежі знищили, ймовірно, 50% будівель. У місті, яке розташоване в Скелястих горах, влада попередила про «стіну вогню», оскільки полум'я сягнуло 100 м заввишки й поширилося на 5 км менш ніж за 30 хвилин.

Крім бригад швидкого реагування з усієї країни, Канада має намір прийняти 400 пожежників з Мексики, Південної Африки, Австралії та Нової Зеландії.

У США за ніч пожежа поширилася з приблизно 567 гектарів у середу біля міста Чіко в Каліфорнії до приблизно 50 585 гектарів у четвер в другій половині дня.

Читати ще: На Тайвані внаслідок потужного тайфуну загинули троє людей, кілька сотень травмовано

Станом на другу половину дня четверга пожежу в парку було локалізовано лише на 3%, але про постраждалих не повідомляли.

Понад 4000 людей було евакуйовано з округу Бьютт і Чіко.

Найбільшою лісовою пожежею в США є пожежа у громаді Дуркі в Орегоні, яка охопила майже 109 гектарів. За повідомленнями місцевих ЗМІ, вона вбила сотні голів худоби і знищила землі ранчо.

Іншу пожежу, приблизно за 160 км на північний захід від Бойсе, штат Айдахо, було локалізовано на 20% в четвер у другій половині дня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus