USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

У США створили таблетки, що захищають від важкої форми COVID-19

1 Жовтня 2021 23:42
Американська фармкомпанія Merck стверджує, що розробила таблетки, що знижують ризик важкого перебігу коронавірусної інфекції.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на BBC.

У дослідженнях взяли участь 775 осіб із COVID-19. Їх поділили на дві групи – учасники однієї отримували плацебо, а іншої – пероральний препарат молнупіравір двічі на день.

Результати виявилися настільки вражаючими, що сторонні спостерігачі попросили перервати експеримент заздалегідь.

Виявилося, що з тих, хто приймав молнупіравіру, госпіталізовані були 7,3%, натомість в контрольній групі цей показник склав 14,1%.

Крім того, померло вісім пацієнтів, які приймали плацебо. У групі, що приймала молнупіравір, смертельних випадків не зареєстрували.

Дані медичних досліджень були опубліковані лише в прес-релізі і ще не пройшли експертну оцінку.

На відміну від більшості COVID-вакцин, які націлені на спайковий білок вірусу SARS-CoV-2, молнупіравір впливає на фермент, який використовується вірусом для створення своїх копій.

Допускається, що ефект від молнупіравіру буде помітний, тільки якщо почати прийом препарату на ранньому етапі захворювання – відразу після появи симптомів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus