USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.74

У США через ураганні вітри понад пів мільйона людей залишились без електроенергії

16 Грудня 2021 21:25
Національна метеорологічна служба США (NWS) повідомила, що було зареєстровано найбільшу кількість ураганних поривів вітру за один день. Сильний вітер залишив без світла понад 550 000 людей. Про це пише УНН з посиланням на The Washington Post.

Понад 55 поривів вітру швидкістю понад 121 км/год було зареєстровано в ряді штатів в основному на Середньому Заході, повідомив Центр прогнозування штормів NWS в Твіттер. Центр також зареєстрував 19 смерчів.

Сувора погода викликала перебої у подачі електроенергії та збій у роботі міжнародного аеропорту Канзас-Сіті, а також стала приводом для повідомлень про лісові пожежі.

Понад 36 мільйонів людей від Нью-Мексико до Мічигану отримали попередження про сильний вітер. Сильні пориви знесли дахи будинків та повалили тракторний причеп на шосе від Колорадо до Айови.

За даними PowerOutage.us, які відстежують перебої в роботі електроенергії, понад 390 тисяч людей залишились без електроенергії в Вісконсині та Мічигані. Майже 45 тисяч залишилися без світла в Айові, майже 42 тисячі у Канзасі і ще тисячі в Іллінойсі, Колорадо, Небрасці, Міссурі та Міннесоті. Компанія MidAmerican Energy, яка обслуговує частини Айови, заявила, що може пройти до трьох днів, перш ніж подача електроенергії буде відновлена «через значну шкоду».

Відсутність електроенергії взимку в цих штатах зазвичай призводить до того, що люди залишаються без тепла в умовах сильного морозу.

74 особи загинули в штаті Кентуккі і 14 – у сусідніх штатах США після того, як у п’ятницю регіоном прокотилася низка торнадо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus