USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.43 41.70
  • PLN 10.40 10.55

У США помер головний опонент Ердогана Фетхуллах Гюлен, якого звинувачували в організації держперевороту

Сьогодні 13:43
У США помер впливовий турецький проповідник і глава руху FETO Фетхуллах Гюлен, якого влада Туреччини звинувачувала у спробі військового перевороту в 2016 році.

Про його смерть написав племінник Ебуселеме Гюлен, передає Бабель.

За даними руху Herkül, Гюлен помер в лікарні. CNN Turk пише, що останні роки він боровся з нирковою недостатністю, діабетом і деменцією.

Хто такий Фетхуллах Гюлен

Гюлен – турецький громадський і релігійний діяч, публіцист і колишній ісламський проповідник. У 1999 році він виїхав до США на лікування і вже не повертався до Туреччини.

Гюлена називали заклятим ворогом президента країни Реджепа Ердогана після того, як опозиціонера і його рух звинуватили в причетності до спроби державного перевороту 2016 року. Анкара також звинувачувала Гюлена в проникненні його однодумців до збройних сил, поліції, органів юстиції та в міністерства.

У ніч на 16 липня 2016 року, коли сталася спроба перевороту, на Стамбул і Анкару здійснювали авіанальоти, на вулиці вивели танки. Унаслідок заколоту 161 людина загинула, ще 1440 отримали поранення.

Суд у Туреччині виніс довічні вироки 74 особам, яких звинувачували в участі у невдалій спробі державного перевороту.

Туреччина наполягала на екстрадиції Гюлена зі США, звинувачуючи Вашингтон у підтримці його організації FETO.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus