USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.40
  • PLN 10.35 10.47

У США підтвердили ефективність новітніх ліків проти хвороби Альцгеймера

12 Червня 2023 00:38
Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) підтвердило схвалення препарату «Лекембі» компанії Eisai-Biogen для лікування хвороби Альцгеймера.

Раніше FDA США підтримала використання цих ліків за прискореною процедурою, а тепер підтведила ефективність препарату після масштабного дослідження, повідомляє Reuters.

Група експертів одноголосно погодилася з тим, що дослідження препарату Leqembi підтвердило користь лікування для пацієнтів з Альцгеймером на ранній стадії хвороби.

Усі 6 радників комісії проголосували на користь препарату «Лекембі» від компаній Eisai (4523.T) та Biogen (BIIB.O).

Чергове схвалення препарату очікується до 6 липня – ймовірно, це дозволить розширити фінансування лікування у США за програмою Medicare.

«Лекембі» може стати першим препаратом, що змінює перебіг хвороби, який коли-небудь досягав регуляторного рівня.

За даними Асоціації Альцгеймера, нинішні методи лікування лише усувають симптоми, але не змінюють перебіг хвороби.

У січні цього року «Лекембі» отримав прискорене схвалення FDA завдяки своїй здатності видаляти амілоїдні бляшки з мозку.

9 червня комісія розглянула велике дослідження Eisai, щоб переконатися, що препарат приносить користь пацієнтам.

Дослідження, опубліковане в листопаді, показало, що препарат сповільнює зниження когнітивних функцій на 27% у пацієнтів на ранніх стадіях хвороби.

Водночас використання препарату пов’язували з серйозними побічними ефектами, як-от набряк мозку і кровотечі або мікрогеморагії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus