USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У США намагаються конфіскувати активи російських олігархів на $700 млн

23 Лютого 2024 10:06
Представники Міністерства юстиції США оприлюднили широкий набір судових позовів проти російських олігархів та їхніх союзників, також повідомили про арешти двох «посередників» російського олігарха, який потрапив під санкції.

Про це повідомляє Українська правда.

У Мінюсті США висунуто 70 кримінальних звинувачень проти фізичних осіб і п’ять звинувачень проти юридичних осіб, у яких адміністрація США намагається конфіскувати активи приблизно на 700 мільйонів доларів.

Американські ЗМІ повідомляють, що адміністрація Байдена прагне посилити фінансовий тиск на президента Володимира Путіна через його вторгнення в Україну та смерть в ув’язненні російського політика та активіста боротьби з корупцією Олексія Навального.

Міністерство юстиції також повідомило про подачу цивільного позову про конфіскацію двох розкішних квартир у Маямі, розташованих у Ritz Carlton у Бел-Харборі та вартістю 2,5 мільйона доларів, що належать російському олігарху Віктору Перевалову, який потрапив під санкції.

Також висунуто окремий обвинувальний акт у зв’язку з імовірною схемою управління розкішною яхтою, що належить російському олігарху, який потрапив під санкції.

Йдеться про Владислава Осипова, 52-річного росіянина, якого звинуватили в 17 злочинах, включаючи банківське шахрайство, відмивання грошей, порушення санкцій і змову з метою обману американського уряду.

Читати ще: Україна націоналізувала нафтогазові активи російського олігарха на пів мільярда гривень

Росіянина, який проживає у Швейцарії, звинувачують в експлуатації 255-футової розкішної суперяхти, яка нібито належить російському олігарху Віктору Вексельбергу, який потрапив під санкції, йдеться у заяві міністерства.

«Міністерство юстиції більше, ніж будь-коли, віддане перекриттю потоку незаконних коштів, які підживлюють війну Путіна, і притягненню до відповідальності тих, хто продовжує це створювати», - повідомив генеральний прокурор Меррік Гарленд.

Раніше Державний департамент США оголосив винагороду в розмірі до 1 мільйона доларів за будь-яку інформацію про Осипова, яка може призвести до його арешту та подальшого засудження.

Ця винагорода пропонується в рамках Програми винагороди за транснаціональну організовану злочинність (TOCRP) Державного департаменту США.

Читати ще: У путінського олігарха відберуть яхту і продадуть за $300 млн. Гроші передадуть Україні, – Reuters

Вважається, що російсько-швейцарський громадянин обіймав керівні посади в компаніях, що належать Вексельбергу, заявив Держдепартамент.

Як повідомляє Washington Post, заступниця генерального прокурора Ліза Монако повідомила, що на сьогодні висунуто 70 кримінальних звинувачень проти фізичних осіб і п’ять звинувачень проти юридичних осіб, у яких адміністрація США намагається конфіскувати активів приблизно на 700 мільйонів доларів.

Раніше, за даними міністерства юстиції США, близько $6 млн арештованих російських активів було переказано в Україну, в першу чергу для допомоги ветеранам війни.

Також, як пише WP, Міністерство юстиції повідомило, що влада окружного суду США Південного округу Нью-Йорка оголосила звинувачення проти трьох осіб, у тому числі підсанкційного олігарха Андрія Костіна, і заарештувала двох осіб, звинувачених у тому, що вони були «посередниками» Костіна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus