USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.55 10.72

У США хочуть конфіскувати у Павла Лазаренка $200 мільйонів для України

6 Серпня 2024 10:57
Міністерство юстиції Сполучених Штатів через суд намагається конфіскувати 200 мільйонів доларів у колишнього премʼєр-міністра України Павла Лазаренка на користь України.

Про це в інтерв’ю вірменській службі Голосу Америки розповіла керівниця міжнародного підрозділу відділу з питань відмивання грошей і повернення активів Міністерства юстиції США Мері Батлер, пише Радіо Свобода.

За словами Батлер, обсяг звинувачень у справі, за якою Лазаренка було визнано винним, був значно вужчим за обвинувачення, які висуває Міністерство юстиції США.

"Справа досі не завершена. Але я рада повідомити, що ми досягли ще одного рішення, яке наближає нас до можливості отримати остаточне рішення щодо конфіскації. Тоді пан Лазаренко може оскаржувати, скільки йому завгодно. Але ми й нині рухаємось вперед. Може йтися про понад 200 мільйонів доларів. Це багато грошей і багато чутливих питань", – зазначила Батлер.

Читати ще: США віддали Україні 3 мільйони доларів Лазаренка

Справа, про яку говорить Батлер, стосується зусиль Міністерства юстиції щодо конфіскації понад 200 мільйонів доларів Лазаренка, арештованих у різних країнах. Судові процеси стосовно цих грошей тривають вже близько 20 років.

Читати ще: Журналісти виявили 30 мільйонів Лазаренка у Литві

Як відомо, Павло Лазаренко обіймав посаду прем’єр-міністра України з травня 1996 до червня 1997 року. Він втік із України 1999 року і врешті опинився у США, де без успіху домагався притулку й натомість був засуджений більш ніж на вісім років позбавлення волі, значного штрафу і конфіскації майна за звинуваченнями, пов’язаними з відмиванням коштів. 2012 року він вийшов на волю після закінчення терміну і нібито отримав право на проживання у США, де й живе з родиною – другою дружиною, своєю колишньою перекладачкою на судах у США, та їхніми трьома дітьми. Тим часом правоохоронні органи США далі продовжують з’ясовувати подробиці щодо відмитих ним коштів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
бугор Показати IP 6 Серпня 2024 12:31
паша не будь жлобом бабки то з бюджету
Клава Показати IP 7 Серпня 2024 02:33
а коханка Юлька пройде у справі свідком ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus