USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У США через торнадо і грози загинуло понад 20 людей, майже 300 000 американців – без електрики

28 Травня 2024 12:17
Торнадо і руйнівні грози залишили майже 300 000 жителів семи американських штатів без електрики станом на вечір понеділка.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Так, від вихідних сильні буревії забрали життя щонайменше 23 людей і залишили по собі сліди руйнувань у центральній частині США, зокрема, вісім в Арканзасі, сім у Техасі, два в Оклахомі і п’ять у Кентуккі. В Алабамі 79-річна жінка загинула в понеділок вранці після того, як дерево впало на її будинок, повідомили місцеві ЗМІ. У штаті Колорадо від удару блискавки загинув фермер і 34 його корови.

У неділю у 20 штатах надійшло понад 600 повідомлень про руйнування, спричинені буревіями. Смерчі й сильний вітер зруйнували будинки, перекинули автомобілі та обірвали лінії електропередач.

У неділю змагання «Індіанаполіс 500» були відкладені на чотири години, а блискавки, грім і зливи змусили евакуювати близько 125 000 глядачів.

Читати ще: У кількох американських штатах через торнадо загинули 15 людей

У понеділок вранці понад 120 мільйонів американців отримали попередження про небезпечні погодні умови, губернатор Кентуккі Енді Бешир оголосив надзвичайний стан після того, як шторми обрушилися на більшу частину штату.

Синоптики кажуть, що найбільший погодний ризик змістився на схід, охопивши територію країни від Алабами до Нью-Йорка. За даними Національної метеорологічної служби (NWS), у вівторок вранці очікується сильний дощ на східному узбережжі, включаючи частини Нью-Йорка, Пенсильванії, Нью-Джерсі та Меріленда, який несе ризик сильних гроз на північному і південному сході США.

Читати ще: Кількість жертв зсуву ґрунту в Папуа-Новій Гвінеї перевищила дві тисячі осіб

NWS також прогнозує, що у вівторок сильні грози можуть розвинутися над Техасом, де пориви вітру можуть досягати 120 км/год і більше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus