USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.40 10.55

У США батьки судяться зі школою за право дитини робити домашнє завдання зі штучним інтелектом

Сьогодні 00:36
Подружжя з Массачусетсу позивається до середньої школи, де навчається їхній син, аби оскаржити низьку оцінку, яку хлопець отримав за домашнє завдання, виконане за допомогою штучного інтелекту.

Хлопець скористався чат-ботом зі ШІ для виконання завдання й отримав оцінку 65 балів зі 100. Заниженням оцінки й навчанням у суботу адміністрація школи Hingham Public Schools покарала його за спробу шахраювання з завданням. Батьки дитини, Дейл і Дженніфер Гарріс, невдоволені таким рішенням, подали унікальний судовий позов, пише НВ.

Вони стверджують, що посібник для учнів прямо не забороняє використання ШІ для виконання завдань, а школа ставиться до їхнього сина несправедливо та застосовує свої правила непослідовно. Ба більше, Гарріси наголошують, що ця оцінка створює перешкоди для вступу їхнього сина до Стенфордського університету та інших елітних навчальних закладів.

«Відповідачі стали на руйнівний і нещадний шлях погроз, залякувань і примусу, щоб вплинути на майбутнє нашого сина і його взірцевий досвід», – стверджує родина Гарріс у своєму позові.

Читати ще: Штучний інтелект зазнає невдачі в граматиці, – дослідження

У позові також порушується питання про те, чи слід заборонити використання студентами штучного інтелекту для виконання завдань. Досі Департамент з питань початкової та середньої освіти штату Массачусетс не видав жодних правил чи вказівок для цього.

Утім Hingham Public Schools стверджує, що такі правила є. Зокрема, їхній посібник для учнів забороняє використання «несанкціонованої технології» та «несанкціоноване використання чи точне наслідування мови та думок іншого автора та представлення їх як власної роботи».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus