USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.00 41.45
  • PLN 10.35 10.53

У список ЮНЕСКО можуть включити ще кілька українських міст

26 Січня 2023 19:28
Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) розглядає можливість представити до включення у список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО центри ще кількох міст, зокрема Чернігова.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає Укрінформ.

“У черзі в нас розгляд інших міст, але це потребуватиме часу, тому що це підготовка досьє, робота з експертами, тими, хто опрацьовує його, робота з ЮНЕСКО. Кілька історичних центрів наших міст у нас зараз, так би мовити, на олівці. Очевидно, що це ті, які мають відому у світі історичну спадщину. Принаймні це можна сказати про Чернігів”, - зазначив Ткаченко.

Він зауважив, що внесення в список ЮНЕСКО це дуже складна процедура. Україна спромоглася за рік внести до нього одразу два українські об’єкти: борщ як нематеріальну культурну спадщину та історичний центр Одеси.

За словами Ткаченка, це велика історична подія, такого ще не було.

Як повідомляли, історичний центр міста Одеси включено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus