USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

У справі про підробку документів п’ять років судять луцьку рієлторку

25 Вересня 2024 21:18
У Луцькому міськрайонному суді знову розглядали справу про підробку документів рієлторкою. Жінка нібито брала із забудовника кошти за послуги, яких не надавала. Спершу суд виправдав Тетяну Пронозу. Проте з ініціативи прокуратури справа побувала і в апеляції, й у Верховному суді.

Нині знову шукають справедливості в суді першої інстанції, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Справа про підроблення документів слухається судами всіх інстанцій уже понад п’ять років. У прокуратурі впевнені: рієлторка Тетяна Проноза отримувала від забудовника ТОВ «Липинський» по 5 % від проданих квартир незаконно. Нібито більшості з покупців жінка в очі не бачила.

Читати ще: У Луцьку за підробку документів судили рієлторку

Суд першої інстанції її виправдав. Опитані 80 покупців тоді підтвердили: Тетяна Проноза консультувала їх щодо купівлі оселі. Натомість прокурори подали апеляцію, а потім – касаційну скаргу до Верховного суду.

Справа повернулась у Луцький міськрайонний суд. Тетяна Проноза запевняла суддів: якщо помилки й були, то суто технічні.

«Усі люди (а їх більше ніж 80), які приходили в суд, сказали, що я їм продавала квартири... Чому я стільки років мучуся? Можливо, у мене не було такого досвіду, як правильно робити. Тому я прислуховувалася до порад бухгалтера ТОВ «Липинський», – зазначила Тетяна Проноза.

Жінка та її захисник наполягали: якщо вона не приводила клієнтів за руку, то дехто міг зацікавитися оголошеннями про квартири в соцмережах. А їх, мовляв, публікувала Тетяна Проноза.

На черговому засіданні допитали двох свідків. Вони купували квартири, із цією рієлторкою знайомі. Але один не згадав, чи консультувала його саме пані Тетяна.

«На цей час досліджують покази свідків, з’ясовують обставини, за яких вони придбали нерухомість», – роз’яснила прокурор Юлія Назарук.

Надалі мають допитати ще вісьмох свідків. А тоді визначать, чи підробляла Тетяна Проноза документи, чи законно заробляла свої відсотки з продажу квартир.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus