USD 40.95 41.27
  • USD 40.95 41.27
  • EUR 40.90 41.30
  • PLN 10.35 10.53

У сільській школі на Волині замінили старі вікна на енергоощадні

6 Листопада 2018 18:06
У Старовижівській НВК ЗОШ І-ІІІ ступенів за сприяння депутата Волинської обласної ради від УКРОПу Михайла Імберовського замінили вікна на енергоощадні. Про проблеми освітнього закладу депутату стало відомо після відвідин школи у вересні цього року. Тоді педагогічний колектив нарікав на те, що старі дерев’яні вікна пропускають холод та вологу. За словами педагогів, щоосені школу доводиться утеплювати, бо взимку бувало, що де-не-де навіть сніг лежав.

До слова, у гімназії навчається 675 учнів. Серед них переможці районних та обласних олімпіад, спортивних змагань та творчих конкурсів, повідомляє прес-служба УКРОПу.

Михайло Імберовський зазначив, що упродовж останніх кількох років для депутатського корпусу обласної ради завдання покращення матеріально-технічної бази освітніх закладів залишається пріоритетним.

«Шкода, що сьогодні, коли в світовій освітній галузі широко впроваджують ІТ-технології, розробляють новітні методології та практики ми змушені вирішувати такі, здавалося б примітивні проблеми. Старі вікна із величезними щілинами, відсутність комп’ютерів, дошок для письма – це результат надміру легковажного ставлення до майбутнього наших дітей. Попри усі складнощі ваші дітки демонструють високі результати, а це свідчить про наполегливу працю і безмірний талант учителів. Переконаний, цю проблему вдасться вирішити уже найближчим часом», - пообіцяв тоді депутат.

І не злукавив – невдовзі на заміну частини вікон у школі з обласного бюджету виділили 50 тисяч гривень. На згадані кошти у школі замінили 9 вікон на енергоощадні.


Директор навчального закладу Марія Резь зазначила, що навіть і не чекала такого швидкого результату.

«Проблема заміни старих дерев’яних вікон на енергоощадні для нашого навчального закладу одна із найактуальніших. Холодної пори року у кабінеті було прохолодно, а взимку у щілини навіть снігу намітало. Найбільша проблема була із кабінетом географії. Яке ж навчання, коли у класі «вітер гуляє». Ми й не сподівалися, що обіцянку так швидко виконають. Тепер дітям комфортніше, переконана, що такі практичні речі теж впливають на якість засвоєння знань. Сподіваюся, що наша співпраця з депутатом на цьому не припиниться, бо з людиною, яка тримає слово завжди приємно працювати», - зазначила Марія Резь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus