USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

У січні в Луцьку реставрують перші автентичні двері

26 Грудня 2019 12:34
Уже з початку наступного року в місті Луцьку планують приступити до реставрації автентичних вікон і дверей історичних будівель.

Про це йшлося 26 грудня під час пресконференції в Луцькій міській раді.

Як нагадав керівник відділу охорони культурної спадщини департаменту культури Олександр Котис, в місті прийняли програму реставрації автентичних вікон і дверей, однак до її реалізації так і не приступили.

У питанні реставрації Олександр Котис пропонує перейняти досвід інших міст, зокрема Івано-Франківська та Львова.

За його прогнозами, перші двері в Луцьку вдасться відреставрувати вже в січні.
Загалом згідно з програмою на реставрації дверей із міського бюджету виділено 200 тисяч гривень. За ці кошти вдасться відновити 3–4 об’єкти. Загалом же у списку нараховується 7 дверей.

На реставрацію всіх об’єктів потрібно близько 1,5 мільйона гривень.

Як зазначив Олександр Котис, у перспективі хотів звернути увагу на ще дрібніші елементи, котрі теж потребують збереження, – це люки, бордюри, дверні ручки, інші елементи фасаду будівель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus