USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.73

У швидкісних потягах і на двох залізничних вокзалах в Україні з’явилися оповіщення жестовою мовою

22 Серпня 2024 21:26
«Укрзалізниця» впровадила оповіщення жестовою мовою. Вони з’явилися у швидкісних поїздах та на екранах залізничних вокзалів у Києві та Львові.

Як зазначив перевізник, це важливий крок для забезпечення доступу до інформації людей, які мають порушення слуху, пише УП. Життя.

В «Укрзалізниці» розповіли, що з повідомлень можна дізнатися про початок повітряної тривоги, де розташовані вбиральні, дитячі зони та іншу необхідну інформацію.

Читати ще: «Укрзалізниця» запустила дитячий купейний вагон

Переклад українською жестовою мовою робили професійні перекладачі громадської організації «Громадський рух «Соціальна єдність».

«Ці зміни є частиною глобальної стратегії безбарʼєрності «Укрзалізниці», яка спрямована на створення безпечного та доступного середовища для кожного пасажира. За два роки вже реалізовано понад 100 проєктів, зокрема з модернізації вокзалів, оновлення рухомого складу, запровадження нових послуг для людей з інвалідністю та можливість онлайн-замовлення інклюзивних вагонів», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: «Укрзалізниця» запроваджує нові правила перевезення тварин

Працівники інфозон на вокзалах Києва, Львова, Вінниці, Дніпра, Одеси, Харкова, Ужгорода, Запоріжжя, Івано-Франківська та Чернівців користуються планшетами, де попередньо завантажили спеціальний застосунок.

«Він дозволяє працівникам викликати перекладача жестової мови, щойно виникає така потреба. Спілкування відбувається через відеозв'язок: співробітник говорить, а перекладач транслює це жестовою мовою. Коли говорить пасажир з порушенням слуху, перекладач озвучує голосом», – пояснили в «Укрзалізниці».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus