USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Швеції знайшли найбільше в Європі родовище рідкісних металів

13 Січня 2023 07:16
Шведська державна гірничодобувна компанія LKAB заявила, що виявила мінеральні ресурси – понад мільйон тонн рідкоземельних оксидів у районі Кіруни, найбільшому відомому такому родовищі в Європі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Це хороша новина не лише для LKAB, регіону та шведського народу, а й для Європи та клімату. Це може стати значною допомогою для виробництва критично важливої сировини, яка є абсолютно необхідною для забезпечення екологічного переходу», – заявив генеральний директор LKAB Ян Мостром.

Зазначають, що рідкоземельні мінерали необхідні для багатьох високотехнологічних виробничих процесів, їх використовують в електромобілях, вітряних турбінах, портативній електроніці, мікрофонах і динаміках.

При цьому рідкоземельні метали наразі не видобувають у Європі, залишаючи регіон залежним від імпорту з інших країн, тоді як очікують, що попит на них зросте в найближчі роки через нарощування електромобілів і відновлюваної енергії.

У LKAB заявили, що планують подати заявку на отримання концесії на видобуток в 2023 році, але додали, що мине принаймні 10-15 років, перш ніж компанія потенційно зможе почати видобуток та відвантаження мінералів на ринок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus