USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.56 10.68

У Швеції школярі намагалися навмисно заразитись Covid-19, щоб отримати імунітет

2 Грудня 2020 19:38
Шведська поліція запідозрила старшокласників з міста Естерсунд у намаганні навмисно заразитися коронавірусом і поширювати його далі.

Про це повідомляє Європейська правда.

Справу спочатку класифікували за звинуваченням у поширенні інфекції, але пізніше в той же день розслідування було закрито.

Поліція анонсувала розслідування у вихідні. Це сталося після того, як правоохоронці звернули увагу на те, що учні середньої школи активно шукали людей, які, як вони знали, були хворі Covid-19, щоб заразитися самим. План полягав у тому, щоб поширити інфекцію далі.

Мета учнів нібито полягала в отриманні імунітету.

«У нас немає ні позивачів, ні підозрюваних, і нам нічого робити», – заявив керівник попереднього слідства Ніклас Стернлеф, пояснюючи закриття розслідування.

Крім того, Ніклас Стернлеф вважає, що незрозуміло, чи є дія, про яку йде мова, злочинною. Але, за словами лікаря інфекційного контролю Анніки Ерссон, навмисне зараження кого-небудь коронавірусом є злочином.

«Якщо ви знаєте або вважаєте, що ви заражені, ви повинні вжити заходів, щоб захистити інших від зараження. Звичайно, свідоме зараження не є злочином, але якщо ви не ізолюєте себе від контактів за межами вашого власного будинку протягом 14 днів, ви свідомо поширили інфекцію», – сказала Анніка Ерссон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus