USD 40.60 41.00
  • USD 40.60 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

У Швеції бабусі та дідусі можуть отримувати гроші за догляд за онуками

3 Липня 2024 22:51
У Швеції набув чинності новий закон, який дозволяє бабусям і дідусям брати оплачувану відпустку по догляду за онуками до трьох місяців першого року життя дитини.

Про це, як пише Європейська правда, повідомило агентство AP.

Це сталося через 50 років після того, як скандинавська країна стала першою у світі, яка запровадила оплачувану відпустку по догляду за дитиною для татів, а не лише для матерів.

Відповідно до закону, батьки можуть передати частину своєї допомоги по догляду за дитиною бабусям і дідусям дитини.

Згідно з даними Агентства соціального страхування, державного органу, який адмініструє систему соціального страхування, батьки можуть передати максимум 45 днів, тоді як одинокий батько може передати 90 днів.

У Швеції державна допомога виплачується протягом 480 днів, або близько 16 місяців, на кожну дитину. З них компенсація за 390 днів розраховується на основі повного доходу людини, тоді як за решту 90 днів люди отримують фіксовану суму в розмірі 180 крон ($17) на день.

Читати ще: Коефіцієнт народжуваності у Японії досяг найнижчої позначки з 1947 року

У Швеції існують також інші пільги для батьків – вони можуть працювати скорочену тривалість робочого дня, поки дитині не виповниться 8 років, а державні службовці можуть працювати скорочену тривалість робочого дня, поки дитині не виповниться 12 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus