USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У штаті Меріленд помилували 175 тисяч засуджених за правопорушення, повʼязані з марихуаною

18 Червня 2024 22:39
Губернатор американського штату Меріленд Вес Мур заявив, що підписав указ про скасування 175 тисяч судимостей за зберігання і неправомірне вживання канабісу.

Про це він оголосив на пресконференції у столиці Меріленду Аннаполісі. Мур назвав це наймасштабнішим помилуванням на рівні штату в історії США, передає Бабель.

Цей крок дозволяє зняти судимості за незначні правопорушення, повʼязані з марихуаною, зі 175 тисяч людей, понад 100 тисяч з яких – жителі Меріленду.

Генеральний прокурор Меріленду Ентоні Браун назвав масове помилування «питанням расової рівності». Він пояснив, що більшість із засуджених – афроамериканці, яких, за його словами, диспропорційно арештовували й притягали до кримінальної відповідальності за правопорушення, повʼязані з марихуаною.

Читати ще: В Україні легалізували медичну марихуану

У 2023 році в Меріленді легалізували рекреаційний канабіс, проте вже винесені на той момент вироки за зберігання марихуани та інші дрібні правопорушення не скасовували.

«Оскільки вживання і зберігання каннабісу більше не є незаконним у штаті, жителі Меріленду не повинні продовжувати стикатися з перешкодами при отриманні житла, роботи чи освіти через судимості за поведінку, яка більше не є незаконною», – заявив губернатор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus