USD 41.60 41.95
  • USD 41.60 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Шотландії знайшли кістки дельфіна віком 8 тисяч років

5 Серпня 2023 00:39
У Шотландії 44-річний Пол Макдональд, який копав басейн на своєму задньому дворі, виявив кістки дельфіна віком вісім тисяч років.

Про це повідомляє Daily Mail.

Зазначається, що скелет який археологи назвали «знахідкою всього життя», зберігся на глибині близько 80 см від рівня землі.

«Це просто запаморочливо. Ми купили будинок шість років тому, і я знайшов кілька старих пляшок і монет, але мені завжди хотілося знайти щось подібне», – розповів чоловік.
Його будинок розташований за багато миль від моря, але вважається, що дельфіна прибило до берега, коли ця територія була частиною берегової лінії після останнього льодовикового періоду, і він був з’їдений мисливцями-збирачами, адже серед кісток було знайдено зламаний інструмент з оленячого рогу, який, ймовірно, використовувався для оброблення м’яса.

«Я побачив округлість черепа, морду і зуби, й зрозумів, що це дельфін. На такій глибині я зрозумів, що він має бути старим», – сказав Пол Макдональд, який працює з кістками як медичний представник у галузі ортопедії.

За даними видання, череп витягли співробітники Національних музеїв Шотландії (National Museums Scotland, NMS) для проведення аналізу, а іншу частину скелета повністю розкопають.

«Я працюю в NMS уже 35 років, і це перший випадок, коли щось було витягнуто з глини в такому вигляді. Це знахідка всього життя. Здається, що ця викинута на берег тварина, яка зберігалася весь цей час, доки Пол не виявив її, є своєрідним дивом», – заявив Ендрю Кітченер, головний хранитель хребетних у NMS.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus