USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Шольца відповіли на ідею скоротити виплати українським біженцям у Німеччині

17 Червня 2024 21:53
Німеччина не планує скорочувати розміри грошової допомоги українським біженцям.

Про це журналістам заявив офіційний представник уряду Штеффен Хебештрайт, пише DW.

Зазначається, що раніше глави кількох федеральних земель Німеччини, які представляють опозиційний блок ХДС/ХСС, а також представники ХДС і Вільної демократичної партії в Бундестазі закликали скасувати виплату цивільної допомоги щонайменше українським чоловікам призовного віку.

У Міністерстві торгівлі ФРН теж виступили з ініціативою перевести 1,17 млн українських біженців з більш щедрих цивільних виплат (Bürgergeld) на менш щедру допомогу для шукачів притулку в Німеччині.

Читати ще: Німеччина не буде примушувати українських біженців повертатися додому

Однак, як заявив Штеффен Гебештрайт, в уряду немає планів скорочувати виплати українцям, які втекли до Німеччини від російської агресивної війни.

Представник МВС Німеччини Максиміліан Калль (Maximilian Kall) нагадав, що країни ЄС тільки 13 червня продовжили захисний статус для українців ще на один рік – до березня 2026 року.

«Біженці з України, яка зазнала нападу Росії, не повинні клопотати про надання їм притулку у ФРН. Вони відразу ж отримують права на цивільну допомогу та працевлаштування», – пише DW.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus