USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

У Шацькому нацпарку поменшало рідкісного лелеки чорного. У чому причина

14 Липня 2024 23:45
Днями у Шацькому національному природному парку закільцювали кілька пташенят червонокнижного лелеки чорного.

Як відомо, лелека чорний (Ciconia nigra) належить до видів, які найсуворіше охороняються актами на законодавчому рівні: занесений до Бернської і Боннської конвенцій в Європі, Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої флори і фауни та Червоної книги України, наголошують у Шацькому нацпарку.

На території Шацького національного природного парку встановлено охоронні зони у лісових масивах радіусом 1000 м з обмеженнями щодо здійснення господарських заходів навколо 9 гнізд лелеки чорного.

У межах щорічного моніторингу лелеки чорного на території нацпарку працівники Державного природничого музею, Львівсього національного університету ім. Івана Франка, члени Західноукраїнського орнітологічного товариства та співробітники Шацького нацпарку нещодавно зафіксували та закільцювали 7 пташенят лелеки чорного у двох гніздах. Решта – заселені, але без яєць і пташенят.

Читати ще: У нацпарку на Волині виявили нові місця гніздування червонокнижних птахів

Науковці вважають, що зменшення кількості птахів є причиною недостатньої кормової бази, яка виникла внаслідок несприятливих погодних умов цієї весни.

Нагадаємо, нещодавно у Шацьку вперше в Україні відбулося мічення білих лелек супутниковими передавачами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus