USD 40.95 41.25
  • USD 40.95 41.25
  • EUR 41.00 41.50
  • PLN 10.40 10.53

У Шацькій громаді відновлять водопровідну та каналізаційну мережі

Сьогодні 12:55
У Шацькій громаді стартував великий інфраструктурний проєкт в межах Програми Interreg NEXT «Польща – Україна 2021-2027».

Про це повідомив начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко на своїй сторінці у фейсбуці.

Зокрема в межах програми буде побудовано водопровідну та каналізаційну мережі центральної частини села Пульмо, реконструйовано каналізаційну мережу центральної частини селища Шацьк, здійснено закупівлю вакуумної машини асенізатора та іншого спеціалізованого обладнання для обслуговування інфраструктури.

«Окрім будівельних робіт, заплановано тренінги та семінари для представників місцевих органів влади й спеціалістів, відповідальних за експлуатацію систем водопостачання та водовідведення. Заходи спрямовані на підвищення компетентності й обміну досвідом у сфері використання та управління водними ресурсами», – зазначив очільник області.

Водночас партнери проєкту розроблять цифровий портал, який допоможе здійснювати моніторинг водних ресурсів на території Шацької громади. Завдяки інтернет-ресурсу можна буде відстежувати рівень ґрунтових вод та води в річках і озерах з подальшим інформуванням мешканців громад щодо якості питної води.

Читати ще: «Дике життя у великому місті»: у Луцьку провели масштабне дослідження зони вздовж Стиру

Юрій Погуляйко зазначив, що будівництво та реконструкція каналізаційних мереж – це продовження робіт, які проводили у Шацькій громаді в межах програми транскордонного співробітництва та за фінансової підтримки ЄС. Зокрема у 2022 році завершилося каналізування населених пунктів навколо озера Світязь: сіл Пульмо (урочище Мокашин), Світязь, Мельники (урочище Ляпове) та західної частини Шацька.

«Новий проєкт впроваджує департамент інфраструктури Волинської ОДА у співпраці з управлінням міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Рівненської облдержадміністрації, Тернопільською міською радою, Свалявською міською радою та гміною Скєрбєшув Республіки Польща. Тобто загальний бюджет проєкту (€7,92 млн) спрямований на усіх партнерів, і кожен його реалізовує у своїх громадах, – додав Юрій Погуляйко. – Вартість волинської частини проєкту – €2,2 млн, з яких 90% коштів надає Європейський Союз, а 10% – це співфінансування з обласного бюджету та Шацької громади. Усі роботи триватимуть 30 місяців».

До слова, це великий позаконкурсний проєкт, що його впроваджують у межах Програми Interreg NEXT «Польща – Україна 2021-2027». Нагадаємо, що Волинська область також отримає фінансування від Європейського Союзу для відібраних 14 проєктів за темами «Здоров’я» та «Довкілля» на загальну суму понад €13 млн у межах цієї ж програми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus