USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

У Севастополі носій «Калібрів», імовірно, затонув після удару ATACMS

20 Травня 2024 12:00
Речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук заявив про вірогідність втрати Чорноморським флотом Росії малого ракетного корабля «Циклон» – останнього носія крилатих ракет в Криму.

Це сталося під час атаки 19 травня. У ЗСУ заявили, що тоді знищили морський тральщик 266-М «Ковровець».

Щодо «Циклона» інформація уточнюється. «Було уражено весь особовий склад. Вони дуже вражені тепер [...]. Решту інформації станом на зараз ми верифікуємо. Але є вірогідність, що Чорноморський флот втратив в Криму останній носій крилатих ракет», – сказав Плетенчук в ефірі телемарафону.

Читати ще: ВМС уночі знищили морський тральщик РФ

У коментарі «Радіо Свобода» він додав, що на півострові «Циклон» виконував роль протиповітряної оборони у бухті Севастополя. Корабель був озброєний зенітно-ракетним комплексом «Панцир-С», але, як стверджує Плетенчук, жодного пострілу він не зробив.

Як повідомляє Телеграм-канал «Крымский ветер», удару було завдано двома балістичними ракетами ATACMS, і нібито саме по кораблю проєкту 22800 «Циклон», який перебував у Севастополі.

Зазначається, що в результаті удару корабель, імовірно, потоплений, при цьому загинули шестеро військових Чорноморського флоту РФ, ще 11 дістали поранення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus