USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.55 10.70

У серпні Волинська митниця поповнила держбюджет на 2,8 млрд грн

Сьогодні 06:17
У серпні 2024 року Волинська митниця спрямувала до державної скарбниці 2,80 млрд грн, які сплатили суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності у ході експортно-імпортних операцій. Середньоденний показник відрахувань серпня становив 127,4 млн грн проти липневих 112,1 млн грн.

Про це повідомили у Волинській митниці.

Ріст відбувся за рахунок збільшення оподаткованого імпорту легкових автомобілів – на 132 млн грн, вантажівок – на 81,8 млн грн, сільськогосподарських машин та техніки – на 75 млн грн.

У динаміці економічних показників серпня порівняно з липнем обсяг оподаткованого імпорту хоч і зменшився за вагою на 2 відсотка, однак у доларовому еквіваленті вартості збільшився на 4 відсотки, тому загалом рівень податкового навантаження на кілограм товару збільшився на 10 відсотків.

Читати ще: На «Устилузі» три місяці триватимуть ремонтні роботи

Додатково колективом митниці вживались заходи контролю за достовірністю декларування, повнотою оподаткування товарів, пошуку додаткових резервів. Тож порівняно з серпнем 2023 року, попри збільшення обсягу пільг, у тому числі під час імпорту енергогенеруючого та енергозберігаючого обладнання, сума митних платежів суттєво не змінилась (було 2,84 млрд грн).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus