USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.55 10.72

У Сербії та Угорщині низький рівень води в Дунаї відкрив затонулі кораблі Другої світової

Сьогодні 00:17
У Сербії та Угорщині низький рівень води у річці Дунай через посуху відкрив уламки військових кораблів часів Другої світової війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Уламки нацистських кораблів, затонулих у Дунаї під час Другої світової війни, з’явилися поблизу сербського портового міста Прахово після посухи у липні та серпні, яка призвела до зниження рівня води у річці.

Також чотири судна періоду до 1950 року було виявлено в угорському національному парку Дунай-Драва поблизу міста Мохач. Там станом на вівторок рівень води у Дунаї становив лише 1,5 метра, що теж є наслідком сильної спеки і тривалої посухи впродовж двох останніх місяців літа.

Читати ще: У Греції з-під води винирнуло затонуле майже пів століття тому село

Виявлені у Прахово судна були одними із сотень, затоплених Чорноморським флотом нацистської Німеччини у 1944 році, коли вони відступали від радянських військ. Уламки можуть ускладнювати річковий рух за низького рівня води, йдеться у матеріалі.

Деякі з кораблів, що розкидані руслом річки, все ще мають башти, командні містки, зламані щогли та покручені корпуси, тоді як інші переважно лежать під піщаними мілинами.

У вівторок рівень Дунаю в Будапешті становив 1,17 метра порівняно із рекордно низьким показником у 0,4 метра, зафіксованим у жовтні 2018 року. Водночас під час паводків рівень води в ріці підіймається на понад шести метрів.

Читати ще: У Північному морі знайшли британський військовий корабель часів Першої світової

«Східна Європа переживає критичні умови посухи, які впливають на посіви та рослинність», – йдеться у вересневому звіті європейської кліматичної служби Copernicus.

Утім в понеділок розпочалися довгоочікувані дощі, вони, як очікують, піднімуть рівень води у Дунаї приблизно до трьох метрів біля Мохача до вихідних, що, ймовірно, призведе до занурення уламків потонулих кораблів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus