USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

У семи країнах проводять перші у світі випробування ліків проти раку

23 Серпня 2024 23:21
У семи країнах світу експерти випробовують новий інʼєкційний метод, який змушує організм виявляти та вбивати ракові клітини, а потім запобігає їх поверненню. Йдеться про лікування найпоширенішої форми раку легень – недрібноклітинної.

Про це пише Бабель із посиланням на The Guardian.

Вакцину BNT116, виготовлену ​​компанією BioNTech, уперше випробовують в 34 дослідницьких центрах у семи країнах: Великій Британії, США, Німеччині, Угорщині, Польщі, Іспанії та Туреччині. До випробовування долучилися 130 пацієнтів – від тих, хто на ранній стадії, і до тих, у кого рецидив раку.

Читати ще: Таблетки від раку легенів знижують ризик смерті вдвічі. Дослідження

Вакцина використовує мРНК і працює так, що надає імунній системі онкомаркери клітин, уражених недрібноклітинною формою раку легень, щоб націлити організм саме на них. Тобто вакцина має посилити імунну відповідь людини на рак, залишаючи здорові клітини недоторканими.

Читати ще: Експериментальна вакцина перешкоджає рецидиву раку шкіри

Першою людиною, яка отримала вакцину у Великій Британії, став 67-річний Януш Рач з Лондона. У травні 2024 року йому діагностували рак легень, і він почав хіміотерапію та променеву терапію.

Цього тижня Рач отримав шість послідовних інʼєкцій з інтервалом у пʼять хвилин протягом 30 хвилин з різними ланцюгами РНК. Йому колотимуть вакцину щотижня шість тижнів поспіль, а потім кожні три тижні протягом 54 тижнів.

Читати ще: Ефективний на 100%. Новий препарат від раку викликав ремісію у всіх випробуваних

Англієць сподівається, що після завершення лікування він зможе повернутися до бігу та втілити мету життя – подужати Лондонський марафон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus