USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

У селищі на Волині відкрили Алею слави і пам’яті на честь загиблих Героїв громади

30 Серпня 2023 13:11
У Затурцях Володимирського району відкрили Алею слави і пам’яті про загиблих військовослужбовців громади. Відкриття меморіального місця приурочили до Дня пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за Україну.

Про це повідомили у Волинській обласній раді.

На Алеї слави встановили 22 пам’ятні дошки зі світлинами та описом життєвого і бойового шляху односельців, які віддали життя за Україну з 2014 року. Ще три стенди – у процесі виготовлення. Крім 25 загиблих мешканців громади, досі невідома доля ще шістьох воїнів.

Голова обласної ради Григорій Недопад відзначив знаковість місця, де облаштували Алею Слави і Пам’яті. «Кожен, хто буде проходити і проїжджати повз, буде дивитися в очі загиблим Героям, згадуватиме тих, хто захищав Україну. На жаль, тепер центральна площа кожного міста і села мають такі алеї. Наш обов’язок пам’ятати та цінувати подвиг нашого світлого воїнства і піклуватися про їхні родини».

До присутніх звернувся і парламентар Вячеслав Рубльов. Він зазначив, що війна торкнулася кожної родини, на захист держави і нації стали батьки, чоловіки, сини, брати, сестри, доньки, матері.
«Воїни, які загинули, віддали найдорожче – своє життя – заради того, щоб в їхніх сімей було майбутнє, щоб вони могли жити, вчитися, працювати. І кожен з нас на своєму місці працює, щоб наблизити таку довгоочікувану перемогу, – зазначив народний депутат України. – Ми віримо в те, що перемога стає ближчою, і робимо все, щоб не згасла пам’ять про Героїв, які поклали своє життя».

«Ми схиляємо голови перед родинами загиблих. Дякуємо вам за виховання справжніх патріотів. Ми ніколи їх не забудемо. І молимось, аби на цій алеї не збільшувалась кількість меморіальних стел», – сказав голова громади Юрій Ковальчук. Він також подякував кожному, хто долучився до спорудження алеї.
Під час церемонії вшанування військові вручили посмертні нагороди рідним загиблих військовослужбовців. Так, Указом Президента орденами «За мужність» ІІІ ступеня удостоєно Миколу Хорощука та Василя Блажевського. Нагороду отримали мама та дружина загиблих Героїв. На завершення присутні поклали квіти до стендів та спільно виконали Гімн України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus