USD 41.50 41.87
  • USD 41.50 41.87
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У селі на Волині виготовляють вітамінні суміші та захисні мазі для українських військових

7 Січня 2024 23:32
Жителі села Грабове Сереховичівської громади виготовили та передали на фронт через волонтерів з Дубової вітамінну суміш з меду, імбиря і лимонів.

Про це Район.Стара Вижівка розповіла грабівчанка Олена Онищук.

«Захисники про такі суміші відгукуються дуже позитивно. Це корисно і смачно, допоможе їм підтримати імунітет, попередити захворюваня. Таку суміш можна просто їсти або ж змішувати з водою. Тож хай смакує нашим військовим», − каже Олена Онищук.

Фінансову допомогу у розмірі 5 503 гривні для виготовлення вітамінно-медової суміші надав Сереховичівський ліцей. За кошти закупили продукти, необхідні для її виробництва.Також грабівчани зробили захисну мазь для обличчя та рук на основі бджолиного воску та олій. Використовували олію календули, обліпихову, виноградних кісточок. Додавали у відповідних пропорціях віск, після цього продукт загусав.

Читати ще: Пів тисячі вареників за раз: волинянки-волонтерки показали, як готують для військових

«Така мазь також стає у нагоді нашим воїнам, зважаючи на нинішні погодні умови – вітер, сирість, холод. Шкіра обличчя та рук часто обвітрюється, а мазь має захисну та живильну дію», − розповідає Олена.

Жителі Грабового та вихідці з цього села відгукуються на ініціативи стосовно допомоги нашим захисникам, про які Олена Онищук оголошує у мережі.

«Хтось приносить віск, деякі діляться бляшанками, дехто допомагає гроші збирати. Сконтактовуємо один з одним і гуртуємося», − каже грабівчанка.

Читати ще: Волинські бабусі-волонтерки плетуть килимки для військових

«Задля благої справи або в клубі збираємося, або в когось вдома. І працюємо. Немало моїх односельчан захищає Україну. Чи не в кожного в селі є друг чи родич у ЗСУ. Мабуть, це і мотивує та спонукає жителів Грабового постійно допомагати українській армії», − ділиться думками Олена Онищук.

Читати ще: В'язальний батальйон: у Володимирі рукодільниці сплели понад 400 пар шкарпеток для захисників

Підтримати грабівчан та їхні волонтерські ініціативи можна за номером карти 5168752014908522.

«Нам важлива кожна гривня, кожне слово підтримки. Також є потреба у бляшанках для виготовлення окопних свічок», − зазначає Олена Онищук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus