USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

У селі на Волині на даху амбулаторії запустили сонячну електростанцію

13 Червня 2024 21:43
У селі Поромів Володимирського району на даху амбулаторії загальної практики сімейної медицини запрацювала СЕС потужністю 10 кВт.

Про це повідомляє Нововолинськ.Інфо.

Сонячна електростанція також обладнана акумуляторними батареями, які забезпечать наявність електроенергії для надання медичних послуг мешканцям громади у період відключень електроенергії.

Будівництво СЕС забезпечив народний депутат України Андрій Герус, уродженець Литовежа. На проект не використовувалися бюджетні кошти.

Читати ще: «Я п’ю каву, а станція працює», – лучанин розповів, як встановив удома сонячну електростанцію та вітряк

«Крім того, що сонячна електростанція є альтернативним джерелом електроенергії, так це ще й заощадження бюджетних коштів громади, адже з установкою амбулаторія купуватиме менше електроенергії із мережі», – прокоментував Олег Савчук, голова Поромівської громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus