USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У селі на Волині – карантин через африканську чуму свиней

13 Червня 2024 20:49
11 червня на території Володимирського району виявили спалах африканської чуми свиней в приватному господарстві.

Про це повідомили у Володимирській райдержадміністрації.

До Володимирської районної державної лікарні ветеринарної медицини звернулася жителька району у зв’язку з тим, що в її господарстві загинула свиня. Фахівці запідозрили, що тварина хворіла на африканську чуму свиней. Вони відібрали зразки та скерували їх у Волинську регіональну державну лабораторію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, де під час дослідження виявлено цей небезпечний вірус.

Читати ще: У Луцькому районі виявили африканську чуму свиней

Тож у селі Володимирівка, де загинула тварина, встановлено карантин на 40 діб. Встановили також зону захисту – територію в радіусі трьох кілометрів навколо епізоотичного вогнища та зону нагляду – територію в радіусі до 10 кілометрів від зовнішніх меж зони захисту, до якої входять села Фалемичі, Хобултова, Заріччя, Шистів, Поничів, Когильне, Острівок, Льотниче, Людмильпіль, Бегета, Підгайці, Хмелівка, Селець, Зимне та місто Володимир.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus