USD 40.60 41.00
  • USD 40.60 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

У селі на Волині директорка будинку культури створює ляльки-мотанки

3 Липня 2024 22:32
Олена Місюра керує будинком культури в рідному селі Доротище, що на Ковельщині. Жінка створює найрізноманітніші ляльки-мотанки вже майже десять років.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Я брала участь у конкурсі. Начальниця відділу культури казала щось вигадати. Там була номінація «Моє захоплення». Здебільшого люди пекли короваї, торти, а вона мені: «Давай ляльку-мотанку». Я не вміла, але спробувала й захопилася. Сплела близько 800 ляльок, але далі перестала їх рахувати», – ділиться Олена Місюра.

Жінка додала: активно робить обереги на благодійні ярмарки, аби зібрати гроші для Збройних сил України.

Читати ще: Має кілька талантів: волинський школяр плете іграшки гачком, випікає солодощі та грає у виставах

З початком повномасштабного вторгнення працівники будинку культури згуртували мешканців села до волонтерства: роблять сітки й окопні свічки, передають продукти на передову та в госпіталі.

Читати ще: Понад 100 мотанок за рік: волинська майстриня не втомлюється робити ляльки й донатити на ЗСУ

Олена Місюра зізнається, що часу робити ляльки-мотанки лишається небагато, але все ж знаходить вільні години. Обереги мотає і на подарунки за кордон.

«Якщо взялася мотати з гарним настроєм, без поганих думок, то потрібно обов’язково закінчити в той же день. Більш об’ємна робота може займати до пів дня. Географія моїх ляльок різноманітна: Італія, Польща, Франція. Мабуть, тільки в Америці немає», – зазначила директорка будинку культури села Доротище.

Читати ще: «Палять те, що треба берегти»: лучанка колекціонує старовинні вишивки

Кожна лялька-мотанка – неповторна й означає щось своє. Є на достаток, є на добробут, є на творчість тощо. Також жінка створює обереги, що заспокоюють. Всередині вони з травами. Їх дарують у далекі міста, щоб відчути рідну землю. Трави пані Олена збирає сама. А ще майстриня робить мотанки на весілля та для закоханих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus