USD 40.65 40.97
  • USD 40.65 40.97
  • EUR 40.85 41.30
  • PLN 10.00 10.25

У селі біля Луцька люди скаржаться на небезпечну дорогу

1 Липня 2024 18:02
У селі Липини біля Луцька жителі скаржаться на небезпечну дорогу. На одному з відрізків автомобілі часто буквально вилітають із траси й потрапляють у паркани садиб. Місцеві мешканці відчувають страх під час перебування на вулиці, а одна із сімей боїться за життя у своєму ж будинку.

Про це йдеться в сюжеті «12 Каналу».

Жителі будинку на вулиці Садовій зосталися без квітника та з поламаними деревами. Днями Анатолій із дружиною почули звук удару – у їхній паркан врізалася машина. Розповідають: у автомобілі було троє людей, в одного сильно текла кров.

Керманич, який влетів в огорожу, був п’яним та не мав водійського посвідчення. Люди кажуть, що він такий не один. На відрізку дороги вулиці Садової ДТП трапляються часто.

Читаи ще: Постраждав пасажир: волинянина, який п’яним в’їхав у бетонний паркан, посадили на рік

«Водії тут літають, у сусіда собаку збили. Але тут же діти ходять. І немає навіть тротуару», – бідкається Анатолій.

«Мені соромно перед людьми, що на подвір’ї не маю троянд. Що не посаджу, то щоразу машини збивають огорожу і все трощать», – додала Лідія.

Анатолій мусить ремонтувати паркан регулярно. Усе почалося в 2022 році, коли на їхній вулиці зробили дорогу. Тепер спостерігає, що водії часто завертають на цю вуличку, щоб оминути блокпост. Сусід Василь теж не знає, коли краще йти надвір, щоб не натрапити на небезпеку.

«Узимку чищу сніг, а тут їде. Якби не відскочив, то мене вже не стало б. Біля мене водій врізався в дерево на шаленій швидкості», – пригадав Василь.

Читати ще: Травмувався пасажир: на Волині з водія, який п’яним скоїв ДТП, стягнули 85 тисяч гривень

Мешканці вулиці прагнуть, щоби встановили обмежувачі руху – лежачі поліцейські. Писали звернення до влади, але безрезультатно. Людям заявили, що проблема в грошах.

За цю ділянку дороги відповідає Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області. Там коментують: цьогоріч жителі вулиці Садової в Липинах до них не зверталися.

«Вони можуть звернутися до нас із заявою, але щоб розробити лежачий поліцейський, потрібно написати звернення проєктній організації, у якої є сертифіковані працівники. Тоді вони розробляють схему. Далі її погоджують із поліцією і, за умов фінансування, уже наша Служба виконує роботи», – зауважив головний інженер Служби місцевих автодоріг у Волині Роман Шумейко.

Поки Служба грошей на розв'язання проблеми не має. Утім люди й надалі готові боротися за свою безпеку. Єдине їхнє прохання – покласти два обмежувачі руху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus