USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

У Саудівській Аравії дрон атакував аеропорт: вісім поранених

31 Серпня 2021 20:07
У Саудівській Аравії у вівторок, 31 серпня, замінований безпілотник атакував аеропорт міста Абха. В результаті, цивільний літак отримав пошкодження, вісім осіб були поранені.

Про це повідомив телеканал Al Arabiya з посиланням на заяву очолюваної Ер-Ріяд аравійської коаліції, передає Корреспондент.ua.

Відзначається, що начинений вибухівкою дрон, запущений із території Ємену бунтівниками з руху Ансар Аллах (хусит), був збитий у районі повітряної гавані системами ППО. Проте внаслідок перехоплення фрагменти летального апарату впали на землю, що й призвело до постраждалих і пошкодження лайнера, що стояв на злітному полі.

«Сили протиповітряної оборони Саудівської Аравії перехопили і знищили другий за 24 години замінований безпілотник хуситів, і первинна інформація вказує на те, що було зроблено чергову спробу нападу на аеропорт Абхі. В результаті розльоту його уламків збитків завдано цивільному лайнеру, постраждали вісім осіб», – відзначили в альянсі.

Про характер пошкоджень літака і стан поранених не повідомляється.

Минулої ночі коаліція також інформувала про атаку дрона. У комюніке зазначалося, що в результаті перехоплення частини пошкодженого летального апарату впали поряд з аеропортом, проте руйнувань і постраждалих на землі зафіксовано не було.

Нагадаємо, навесні в Саудівській Аравії човен з вибухівкою атакував порт. Замінований човен було знищено. Єменські повстанці не брали на себе відповідальність за напад.

Перед цим винищувач Саудівської Аравії збив дрон-камікадзе єменських повстанців-хуситів.

Як ми писали, у Лівії бойовий квадрокоптер вперше вбив людину в повністю автономному режимі. Трагедія сталася в березні 2020 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus