USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

У Румунії підтвердили: на території країни виявили уламки, що могли бути дроном

6 Вересня 2023 15:56
Міністр оборони Румунії Ангел Тілвар підтвердив, що на території країни було знайдено уламки, які можуть бути дроном.

Про це повідомляє Point.md.

За першою інформацією, було виявлено кілька частин дрону, який Росія використала для атак на деякі об’єкти в Україні, а це означає, що дрон розбився на румунській території, повідомило румунське видання Аntena3.ro.

«Я підтверджую, що були виявлені частини, які могли би бути дроном», – заявив міністр оборони Румунії.

Знахідку було зроблено у повіті Тулча, в районі Плауру, на кордоні з Україною, після вчорашніх нічних атак на дунайські порти України.

Міністр Тілвар перебуває в районі, де були виявлені уламки дрону.

Заява міністра пролунала після того, як уся румунська влада, від міністерства оборони до президента Клауса Йоганніса, категорично заперечувала, що будь-який безпілотник, націлений Росією по українських портах на Дунаї, міг впасти на територію Румунії.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна має фотодокази падіння дронів типу Shahed на території Румунії під час масованої повітряної атаки Російської Федерації проти Української держави в ніч проти 4 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
санітар Показати IP 6 Вересня 2023 16:19
Кажуть в народі, що до жирафа доходить на третій день. До румунів, на щастя, дійшло за півтори доби. У порівнянні з цим симпатичним звіром - прогрес!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus