USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

У Румунію залетів російський дрон – там піднімали F-16

Сьогодні 18:56
Міністерство оборони Румунії підтвердило, що на територію країни залетів російський дрон під час чергової атаки РФ на Україну.

Про це йдеться в пресрелізі румунського Міноборони, передає Бабель.

Російські окупанти 8 вересня атакували цивільну й портову інфраструктуру в Україні поблизу кордону з Румунією. Система радіолокаційного спостереження виявила та відстежила траєкторію російського безпілотника, який увійшов у румунський повітряний простір, а потім залишив його.

Через цю ситуацію мешканці повітів Тулча і Констанца отримали сповіщення з попередженням про небезпеку. У небо підняли два винищувачі F-16. Румунські військові проводять розвідку в районі, де літав безпілотник.

Міністерство оборони Румунії засудило атаки Росії проти об’єктів української цивільної інфраструктури.

У Міністерстві закордонних справ України теж зреагували на цей інцидент. За словами міністра Андрія Сибіги, той факт, що російські дрони порушили повітряний простір Румунії та Латвії, слугує нагадуванням – агресивні дії РФ виходять за межі України.

«Колективною відповіддю союзників має бути максимальна підтримка України зараз, щоб покласти край агресії РФ, захистити життя і зберегти мир у Європі», – зазначив він.

Напередодні, 7 вересня, Латвія уперше виявила російський безпілотник у своєму повітряному просторі. Він залетів з Білорусі і згодом впав. Триває слідство.

До слова, інциденти з російськими безпілотниками у повітряному просторі Румунії трапляються доволі часто. Зокрема фахівці Міністерства оборони Румунії 31 липня знайшли нові уламки російських безпілотників у районі Тулча, неподалік села Чаталкіой.

Нагадаємо, 4 вересня 2023 року під час масованої атаки росіян в районі Ізмаїльського порту російські «Шахеди» впали та здетонували на території Румунії. 9 вересня біля села Плауру також було виявлено фрагменти дрона. За кілька днів у повіті Тулча знайшли нові уламки безпілотників. Після атаки росіян на припортову інфраструктуру Одещини в ніч проти 25 липня цього року в окрузі Тульча ідентифіковано уламки дрона-камікадзе типу «Герань 1/2» (Shahed) російського походження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus