USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

У Росії зростає невдоволення Путіним на тлі операції ЗСУ в Курській області, – ISW

Сьогодні 12:28
У Росії зростає невдоволення президентом РФ Володимиром Путіним і владою на тлі операції України в Курській області, Кремль намагається виправити це й проводить складну інформаційну кампанію.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначається, російський державний фонд «Громадська думка» опублікував 30 серпня результати опитування, проведеного 25 серпня, яке показало, що 28% респондентів висловили обурення або невдоволення діями російської влади за останній місяць. Під час опитувань, проведених фондом 11 серпня і 28 липня, цей показник становив 25% і 18% відповідно.

За даними аналітиків, рівень невдоволення не був таким високим з часу опитування, проведеного в листопаді 2022 року, після першого місяця непопулярної часткової мобілізації в Росії.

Читати ще: У Росії формують загони тероборони для підтримки «звільнення» Курської області, – ISW

Водночас російський державний Центр вивчення громадської думки (ДЦВГД) зазначив, що рейтинг Путіна впав на 3,5 відсотка – до 73,6 відсотка – в період з 12 по 18 серпня. За даними ISW, це рекордне падіння навіть серед кремлівських соціологів від моменту початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Останнє опитування ДЦВГД, оприлюднене 30 серпня, засвідчило додаткове падіння рейтингу підтримки Путіна на 1,2 відсотка – до 72,4 відсотка – в період з 19 по 25 серпня.

«Ці опитування російських державних соціологічних агентств не свідчать про особливо виражене невдоволення і не є достовірним відображенням реальних настроїв у російському суспільстві. Опитування, однак, свідчать про те, що Кремль визнає, що він має прийняти, що суспільне невдоволення зросло після початку вторгнення України в Курську область», – йдеться у звіті ISW.

На думку аналітиків, Кремль, імовірно, сподівається, що обмежене визнання суспільного невдоволення захистить його від звинувачень у тому, що він ігнорує стурбованість російського суспільства через операцію ЗСУ у Курській області.

Читати ще: Пентагон певен, що війна Росії проти України заходить у глухий кут, – Bloomberg

«Схоже, Кремль розпочав складну інформаційну кампанію, спрямовану на виправдання перед своєю внутрішньою аудиторією того, чому Росія віддає перевагу продовженню наступальних операцій на сході України, а не терміновому видворенню українських військ з Курської області, і обмежене визнання невдоволення може бути частиною цієї кампанії», – зазначається у звіті ISW.

Зауважимо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський під час засідання Ставки Верховного головнокомандувача 30 серпня поінформував про просування українських військ в Курській області до двох кілометрів і взятті під контроль п’яти квадратних кілометрів території.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus