USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Росії затвердили нову шкільну програму – уроки про війну і стрільба з АК

23 Грудня 2022 23:27
Російське Міністерство освіти затвердило шкільну програму з курсом про війну в Україні, а також із навчанням стрільби з автомата Калашникова і кидання гранати.

Про це пише російське видання Медиазона.

Програма передбачає, що учні старших класів у рамках курсу історії Росії вивчатимуть такі теми, як «державний переворот 2014 року» в Україні, «возз’єднання Криму і Севастополя з Росією», «гуманітарну підтримку ДНР і ЛНР», а також «спеціальну військову операцію» та подальші «санкції США і їхніх союзників».

У програму ОБЖ для 10-11 класів додали модуль «елементи початкової військової підготовки», який включає правила стрільби з автомата Калашникова АК-74, принципи дії ручних гранат Ф-1 і РГД-5 і надання першої допомоги в бою.

В іншому модулі ОБЖ вивчатимуть «основи протидії екстремізму та тероризму» (зокрема школярам повинні будуть розповідати про передбачене за них у КК покарання).

Також учням розкажуть про «деструктивні молодіжні субкультури та екстремістські об’єднання», «праворадикальні угруповання нацистської спрямованості» та «ліворадикальні спільноти».

Зазначається, що програму почали розробляти восени після того, як Держдума ухвалила закон про «єдині стандарти вивчення гуманітарних предметів».

Вона стане обов’язковою для державних і приватних шкіл із наступного навчального року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатолій Показати IP 24 Грудня 2022 09:25
держава-терорист

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus