USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Росії засудили до 16 років колонії американського журналіста WSJ

Сьогодні 18:23
У Росії засудили до 16 років суворого режиму журналіста американської газети The Wall Street Journal Евана Гершковича.

Про це пише УНІАН.

За версією прокуратури, журналіст у березні минулого року збирав у Свердловській області секретну інформацію про діяльність оборонного підприємства АТ «НПК «Уралвагонзавод». Він нібито робив це за завданням Центрального розвідувального управління США.

У РФ максимальне покарання за шпигунство – 20 років позбавлення волі. Як пише BBC, прокуратура запросила для 32-річного Гершковича 18 років, Свердловський обласний суд засудив його до 16 років колонії.

Нагадаємо, наприкінці березня минулого року Федеральна служба безпеки РФ заявила про арешт у Єкатеринбурзі американського журналіста, який нібито збирав секретні відомості про підприємство військово-промислового комплексу.

Відомо, що Гершкович працював у Росії з 2017 року. Повідомлялося, що перед арештом він цікавився ставленням російського суспільства до вербування в приватну військову компанію «Вагнер».

Редакція газети The Wall Street Journal тоді закликала адміністрацію президента вислати посла РФ і всіх російських журналістів зі Сполучених Штатів Америки. Також вони критикували здатність США захистити своїх громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus